Wethouder Quint op Markt voor Stoptober

SCHAGEN – Het is deze week vitaliteitsweek. En als er één ding is dat niet hoort bij een vitaal leven, dan is het roken. 

Op de Markt in Schagen stond donderdag een stand van Stoptober, om iedereen nog maar eens te wijzen op de voordelen van het niet roken. Wethouder Cor Quint, die 20 jaar stevig heeft gerookt, ging er donderdag een kijkje nemen. 

Quint was zelf 20 jaar een stevige roker, van zijn 14e tot zijn 34e. “Als iemand een pakje shag opentrekt, dan denk ik ah, lekker”, biecht Quint op. Inmiddels is hij alweer vele jaren van de nicotine verlost en roken gaat hij echt niet meer. 

Quint weet ook hoe moeilijk het is om te stoppen. “Het zit tussen de oren”, vertelt Quint. Hij benadrukt dat iemand die echt wil stoppen, dat ook kan. 

Cor weet ook wat de voordelen van niet roken zijn. “Je bent vitaler en alles gaat beter smaken”, vertelt hij.

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
1 antwoord
  1. Natuurlijk Schagen
    Natuurlijk Schagen zegt:

    Het grootste deel van de verkeersdoden valt door een botsing met een auto. Om deze ongevallen te voorkomen moet met name op plekken waar veel fietsers en voetgangers komen het autoverkeer ontmoedigd worden. Direct rondom de Markt en scholen zouden auto’s zelfs actief geweerd moeten worden. Zo kunnen kinderen veiliger naar school fietsen.
    Het is zo jammer dat er in Nederland te veel ongelukken gebeuren tussen auto’s en fietsers.
    De uitstoot van verbrandings motoren moet tegen gegaan worden voor een veilige leefomgeving

Reacties zijn gesloten.