Wethouder De Nijs werkt aan inclusie-agenda

SCHAGEN – Iedereen in Schagen, ongeacht achtergrond, geloof, beperking of afkomst, moet mee kunnen doen. Om dat te bereiken werkt de gemeente Schagen aan een nieuw inclusie-akkoord. 

Vorige week werd een avond over het nieuwe inclusie-akkoord gehouden met als thema ‘Samen thuis in Schagen’. Tijdens die avond werd met belanghebbenden gesproken over 4 thema’s die de gemeente de komende periode uit gaat werken. 

In het nieuwe inclusie-akkoord moet onder andere aandacht zijn voor inclusief onderwijs, betere digitale toegankelijkheid, inclusieve werkgeverschap en discriminatie.

Het gaat volgens wethouder De Nijs vooral om bewustwording. Het komt nog te vaak voor dat mensen bijvoorbeeld een auto parkeren waardoor mensen in een rolstoel er niet meer langs kunnen. Dat gaat vaak niet bewust, maar is voor de rolstoelgebruiker wel erg lastig. 

Later dit jaar wil wethouder De Nijs de nieuwe inclusie-agenda aanbieden aan de gemeenteraad.

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
1 antwoord

Reacties zijn gesloten.