Wethouder de Nijs spreekt ambities uit

SCHAGEN – CDA-wethouder Puck de Nijs wil in 2023 een jeugdraad gerealiseerd hebben die naast advies ook een bevoegdheid zal hebben om te beslissen. Dit is één van de ambities binnen haar portefeuille Jeugd, Sport en Werkgelegenheid.

Puck de Nijs werd het talent van het CDA genoemd door CDA-fractievoorzitter Wim Vonk.. Puck ambieerde het wethouderschap al voor de gemeenteraadsverkiezing en had dat intern bij het CDA al laten weten. Hiermee sloeg ze het fractievoorzitterschap over in haar carrière.

Tijdens de verkiezingen heeft ze al veel contacten gelegd met bedrijven en ondernemers. Ze zal in verband met familiebanden met bouwbedrijf de Nijs geen bijdragen leveren aan discussies in B&W over bouwzaken of stukken daarover ontvangen. 

“Voor mij is het vrij simpel. Als het aan de orde komt dan stap ik eruit. Dat heb ik de afgelopen vier jaar ook gedaan. Dat geeft mij een hoop rust. Dan wil ik ook die B&W stukken niet ontvangen” aldus Puck de Nijs

Verder heeft ze in haar portefeuille jeugdzorg, kermis, armoedebeleid, kunst en cultuur. Street art zoals bij Markt 18 en ‘T Noord vindt Puck de Nijs prachtig.

(Video: Joop Luten)

Avatar foto
Joop Luten is als vrijwilliger actief voor de redactie van Noordkop Centraal. Joop maakt veel nieuwsvideo's en richt zich daarnaast op politiek en cultuur. Samen met Rutger Jan Bredewold maakt hij de kunstserie 'Zien wat je bekijkt' voor Noordkop Centraal TV.Reageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: