Werkloosheid in Schagen neemt weer toe

SCHAGEN – Het aantal mensen met een WW-uitkering in de gemeente Schagen is in januari 2024 gestegen naar 301. Dat is 3 meer dan in december 2023. 

In januari 2024 werden er in de arbeidsmarktregio Noord-Holland Noord 5.327 WW-uitkeringen verstrekt, een stijging van 3,7% ten opzichte van de maand ervoorEen stijging aan het begin van het jaar is gebruikelijk. In de wintermaanden is er vaak minder werk in de bouw en landbouw. Daarnaast lopen veel contracten af aan het eind van het kalenderjaar.

Het aandeel werkende 55-plussers is de afgelopen jaren sterk gestegen als gevolg van de toenemende vergrijzing van de beroepsbevolking. Werkgevers zien in toenemende mate de meerwaarde van 55-plussers.

De gemeente Hollands Kroon ziet de teller WW-uitkeringen in januari oplopen naar 322. Dat zijn er 15 meer dan vorige maand. De grootste stijging is bij Den Helder te zien. Daar is het aantal  met 10% toegenomen naar 395.

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
2 antwoorden
  1. Sonja
    Sonja zegt:

    Er wordt genoeg personeel gevraagd maar als iedereen maar toeslagen krijgen gaan ze niet werken

Reacties zijn gesloten.