Wens4u wil beleid voor opladen auto’s

SCHAGEN – Politieke partij Wens4u wil dat de gemeente beleid maakt voor het opladen van elektrische auto’s. Dinsdagavond komt de partij van Merieke Bredewold daarvoor met een motie. 

Nu nog zit er een jaar tussen een aanvraag en de aanleg van een laadpaal. Dat moet sneller, vindt Wens4u.

Ook wil Wens4u een oplossing voor inwoners die hun elektrische auto op willen laden met de stroom van hun eigen zonnepanelen. Inwoners die geen parkeerplek op hun eigen erf hebben, moeten dan een kabel over de stoep leggen, en dat mag niet.

Voor een oplossing hiervoor verwijst Wens4u naar de gemeente Enschede. Daar worden kabelgoottegels toegepast waardoor kabels niet hinderlijk over de stoep liggen.

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
1 antwoord
  1. Natuurlijk Schagen
    Natuurlijk Schagen zegt:

    Ook gelijk meenemen het kleven aan de elektrische laadpalen op en bij de openbare weg. Stel een maximale tijd vast zodat meer mensen hun auto bij die laadpaal daar kunnen laden. Het mag beslist geen privé parkeerplaats worden voor elektrische auto’s worden op de openbare ruimte.

Reacties zijn gesloten.