Wens4U stelt vragen over het ‘Reigersbosje’

SCHAGEN – Wens4U heeft vragen gesteld aan het college over de reigers die broeden in het ‘Reigersbosje’ in Schagen Oost. 

Volgens de partij maken inwoners zich zorgen over de aanwezige blauwe reigers, omdat ze vermoeden dat deze dieren broeden dichtbij het nieuwe pad dat nu wordt aangelegd voor de crisisnoodopvang in Schagen Oost. Wens4u vraagt zich af of de ontwikkelingen in het gebied van invloed zijn op de broedende reigers in het bosje.

In het NHD geeft een woordvoerder van gemeente Schagen aan dat de reigers tot op heden nog geen last hebben gehad van de werkzaamheden.

De gemeente heeft in de beantwoording op de zienswijze van crisisnoodopvang Schagen Oost aangegeven dat een QuickScan van Anteaters uit 2022 heeft aangewezen dat de ontwikkelingen geen invloed hebben op de instandhouding van soorten in het bosje. In overleg met de Omgevingsdienst Noord-Holland Noord is bepaald dat er geen aanvullend onderzoek nodig is. Wens4U wil graag weten waarom dat bepaald is.

 

 

Avatar foto
Kees Bakker is fulltime verslaggever/redacteur bij Noordkop Centraal. Iets delen met Kees? Stuur een mail naar kees.bakker@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
5 antwoorden
 1. Natuurlijk Schagen
  Natuurlijk Schagen zegt:

  Het feit is dat hier de natuur het onderspit delft. Weg reigers, weg mollen, weg wormen, weg kevers, weg flora, weg vernauwing van de grond. Hier kun je geen tegels meeer wippen. Het is nu voor de natuur een woestijn zonder leven.
  Ik vind dit stom en een grote schande van de bestuurders van zowel het COA en de gemeente.
  We kunnen dit gewoon onbehoorlijk bestuur noemen.

  Beantwoorden
 2. W.
  W. zegt:

  Er kwam nadat de asfalteerders vrijdagmiddag vertrokken waren, regelmatig een reiger kijken op een van de nesten. Maar vloog daarna weer weg. Dat gebeurde tot en met gisteren. Vandaag tijdens de werkzaamheden, vlogen ze wel over maar gingen er niet op zitten.
  Ieder jaar in Maart werden de nesten met 6 tot 8 paren (inclusief witte reiger) bezet . Nu is er nog maar 1 gezien aan de overkant, in Hoep Noord.
  Maar ook deze is nu al een paar dagen niet meer gezien.
  Maar goed de Gemeente heeft tegenwoordig ook Reiger fluisteraars in dienst, die hebben een goed gesprek hebben gehad met de reigers, heb ik begrepen uit eerdere berichtgeving.

  Beantwoorden
 3. Elsa
  Elsa zegt:

  Het is altijd een getetter van de reigers. En nu is het stil. Zeg dan gewoon dat ze weg zijn. Mensen hebben het toch wel door. En dan is er eerlijkheid.

  Beantwoorden
 4. J
  J zegt:

  Een woordvoerder van de gemeente zegt dat de reigers geen last hebben gehad. Heeft hij het in reigertaal aan ze gevraagd dan? Dit is net zo dom als zeggen dat de insecten geen last hebben van de landbouwgiffen en de vogels geen last hebben van de mobiele telefonie masten en de windmolens. Liegen met een economische achtergrond, alles voor het geld!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):