“Wegdek tunnel is slecht, maar niet onveilig”

SCHAGEN – De bestrating van het spoorwegtunneltje Beethovenlaan-Kogerlaan heeft duidelijk zichtbare schade en het comfort is inderdaad slecht, maar de weg is veilig in gebruik. Dit antwoordt het college op vragen van de Seniorenpartij Schagen die signalen kreeg over de slechte staat van het wegdek.

Het signaal kwam van een bestuurder van een scootmobiel die het wegdek onveilig vindt en hierover klaagde bij de gemeente, maar weinig respons kreeg. Het college antwoordt dat het niet de bedoeling is dat je als inwoner het gevoel krijgt afgewimpeld te worden.

Het college geeft aan dat het wegdek voldoet aan de normen, maar dat enige kans op schade nooit uit te sluiten is. Als de veiligheid niet in geding is grijpt de gemeente niet in en wordt het herstel meegenomen in het reguliere onderhoud. “Het is om deze reden gebruikelijk die verwachting mee te geven.”

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
8 antwoorden
 1. J
  J zegt:

  De ambtenaren van Schagen krijgen volgens mij allemaal een cursus burgers afwimpelen voordat ze aan het “werk” gaan bij de gemeente. De lessen worden gegeven door madam van Kampen.

 2. Harry
  Harry zegt:

  Die post is van mij !
  Ook mijn naam is Harry,..Harry.
  Er zijn meer hondjes die fikkie heten. Om mij dan een of andere Harry te noemen is niet echt netjes.

  Je gebruikt nogal hondsdolle woorden.
  Weet niet waar jouw frustratie vandaan komt ?
  Nu dat je weet dat er meerdere Harry’s zijn, hoop ik dat je er vannacht wel van kan slapen.

  • Harry
   Harry zegt:

   Twee dingen:
   1) als je had geweten dat iemand hier zwart probeerde te maken door ranzige teksten onder mijn naam te plaatsen met duidelijk die bedoeling, dan had je mijn reactie begrepen.
   2) Je bént toch ook een andere Harry vanuit mijn gezichtspunt. Net zoals ik de andere Harry vanuit jouw gezichtspunt ben? Is dat erg?

 3. Harry
  Harry zegt:

  Voor de duidelijkheid: de post van Harry van 12.44 is niet van mij. Dus of een andere Harry of wederom de laffe grapjas die z’n frustraties niet kon beteugelen.

  Fijne dag van Harry de betweter

 4. Joost
  Joost zegt:

  Als je om de gaten heen rijd is het inderdaad veilig. Met die logica werkt de gemeente.

Reacties zijn gesloten.