Weg naar Nuwendoorn gesloten

SINT MAARTEN – De gemeente Schagen gaat de toegangsweg naar de ruïne Nuwendoorn, Burchtweg, sluiten voor alle verkeer. De reden is vernielingen tegen te gaan. De weg blijft open voor bezoekers en toeristen in de zomerperiode.

De gemeente geeft aan dat op en langs de toegangsweg vanaf de Burchtweg naar het monument Nuwendoorn regelmatig ongewenste activiteiten en vernielingen plaatsvinden.

De gemeente en de stichting Monumentenbezit willen dit tegengaan, zodat bezoekers veilig en op een plezierige manier het monument kunnen bezoeken. Om deze reden wordt de weg alleen tussen april en oktober tussen 10:00 en 17:00 uur opengesteld voor bezoekers. Agrariërs, nood- en hulpdiensten en de gemeente kunnen hier buiten deze periode en tijden nog steeds gebruik maken van deze weg.

Het monument Nuwendoorn zal binnenkort weer geopend worden voor bezoekers. Fietsers en wandelaars kunnen het gehele jaar door de toegangsweg blijven gebruiken.

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
1 antwoord
  1. Peter Scholte
    Peter Scholte zegt:

    Tja de mentaliteit van de jeugd is ver te zoeken. Alles moet en zal kapot. De opvoeding faalt enorm.
    In Duitsland blijven fonteinen en kastelen en.andere monumenten wel gespaard.
    Typisch iets in Nederland dus

Reacties zijn gesloten.