Weer Statenvragen over de Beemsterboeren

REGIO – Statenfracties van D66, SP, CDA en PvdD stellen opnieuw vragen aan Gedeputeerde Staten over de vermeende integriteitskwesties rond waterschapsbestuurder Jos Beemsterboer en gedeputeerde Jelle Beemsterboer.

Het geval is dat de provincie toezicht houdt op het hoogheemraadschap, wat zou betekenen dat zoon Jelle Beemsterboer toezicht zou houden over vader Jos Beemsterboer. Gedeputeerde Staten zeggen dat er afspraken zijn gemaakt met beide bestuurders om te voorkomen dat beide bestuurders in elkaars vaarwater komen. De vier fracties willen weten waarom deze afspraken nodig waren, omdat kandidaat-bestuurders zijn beoordeeld op grond van de integriteitstoets van bureau Berenschot.

Zo vragen de vier af of er meldingen zijn geweest over de vader-zoonrelatie om apart afspraken te maken. Ook stelde ze vragen of het klopt dat de eerder gemaakte ‘gerichte afspraken’ waarover is bericht rondom de installatie van gedeputeerde Beemsterboer kennelijk nog niet gericht genoeg waren en dat er nu toch nog nadere afspraken nodig waren.

Een andere vraag van de vier fracties betreft de integriteitsrapportage van gedeputeerde Beemsterboer. “Waarom heeft de Commissaris van de Koning niet besloten om de integriteitsrapportage van Beemsterboer ter beschikking te stellen aan de commissie geloofsbrieven in verband met zijn benoeming tot gedeputeerde, al dan niet onder geheimhouding?”

De vier fracties zijn van mening dat in het geval van een familieband, in dit geval zelfs in de 1e graad, juist openheid over gemaakte afspraken van belang is en het juist onlogisch is dat afspraken hierover geheim worden gehouden.

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
3 antwoorden
 1. Leen van van Dipten
  Leen van van Dipten zegt:

  Beste Jac, uw woordenschat is zo ik lees redelijk beperkt. Iets roepen cq toeteren is ok mis voorzien met een goede onderbouwing. Anders adviseer ik u om iets anders te gaan doen

 2. Jac
  Jac zegt:

  Beemsterboer en betrouwbaar, dat hoort beslist niet bij elkaar. Stelletje ratten zijn het, alleen maar in de politiek om zichzelf te bevoordelen, zeker niet uit algemene belangen.

  • Aad
   Aad zegt:

   Ik ben het helemaal eens met Jac. De Beemsterboeren hebben al eerder bewezen juist het tegenovergestelde van integer te zijn. Alleen maar hun eigen belang dienend en schromen daarbij niet om voor de hoogste bieder te gaan.

Reacties zijn gesloten.