Weegsensoren in vlotbrug voor landbouwverkeer

SINT MAARTENSVLOTBRUG – Er zijn wegingssensoren geplaatst op de vlotbrug bij Sint Maartensvlotbrug om het verkeer te wegen dat gebruik maakt van de brug.

De eerste resultaten laten zien dat er geregeld veel te zwaar verkeer over deze vlotbrug rijdt.

Op dit moment is het nog een proef en kunnen gegevens niet aan voertuigen worden gekoppeld. De kans is groot dat er binnenkort op alle 3 de vlotbruggen sensoren worden aangebracht, mogelijk gecombineerd met camera’s, waardoor ook rechtstreeks beboet kan worden.

Onlangs waarschuwde de branche organisaties LTO-Noord en Cumela al dat boeren geen gebruik van de brug moeten maken wanneer hun voertuigen het maximale gewicht hebben overschreden.

Op de drie vlotbruggen geldt een maximaal gewicht. Op de vlotbruggen bij Burgervlotbrug en Sint Maartensvlotbrug is dat 12 ton, bij de brug in ‘t Zand is dat 9 ton.

Zie ook:  Boeren moeten voorzichtiger zijn met vlotbruggen

Avatar foto
Bas Burlage was tot en met augustus 2022 actief op de redactie van Noordkop Centraal.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
2 antwoorden
  1. Snuiter
    Snuiter zegt:

    Uiteindelijk kopen of huren de kwekers land op plekken op basis van beschikbaarheid en niet op logistieke efficiëntie en dan is t makkelijk klagen dat er een brug tussen zit. Een fly-over in ‘t Zand met een Rotonde bij de Spar op de stoep? Misschien verder expanderen in de N.O.P.

  2. Paul
    Paul zegt:

    Word tijd voor een goede verbinding! Er word door de landbouwsector in dit gebied jaarlijks 1000e kilometers onnodig omgereden met landbouwvoertuigen. Op smalle drukkewegen met veel fietsers, wat de kans op ongelukken en gevaarlijke situaties onnodig veroorzaakt.

Reacties zijn gesloten.