Warmtescans voor oudere koopwoningen in HK

HOLLANDS KROON – De gemeente Hollands Kroon heeft duurzaamheid en de energietransitie hoog in het vaandel en heeft daarom het bedrijf Warmtescan opdracht gegeven om warmtefoto’s te maken van ruim 3.000 woningen.

Met die foto’s kunnen de inwoners zien waar hun warmte weglekt. Dat is nuttige informatie voor mensen die minder energie willen gaan gebruiken. Uiteraard scheelt het in de kosten en is het beter voor het klimaat. Daarnaast is een tochtvrij huis ook een stuk prettiger om te wonen. Vooraf konden inwoners laten weten dat ze hun huis niet gefotografeerd wilden hebben.

Het lukt de fotografen niet om alle woningen in Hollands Kroon te fotograferen. Daarom worden nu slechts drieduizend woningen gefotografeerd in delen van de gemeente waar vooral oudere koopwoningen staan. Die waren bij de bouw immers matig of slecht geïsoleerd. Bij deze woningen zijn er vaak kansen om de isolatie sterk te verbeteren. Bovendien is de actie nu beperkt tot zeven dorpen, te weten: Hippolytushoef, Den Oever, Slootdorp, Middenmeer, Wieringerwerf, Winkel en Nieuwe Niedorp.

Volgende winter staan andere dorpen op het programma, omdat de foto’s alleen gemaakt kunnen worden bij bepaalde weersomstandigheden. Het duurt dan ook een paar maanden voordat alle foto’s zijn gemaakt.

(Foto: Regio Noordkop)

Avatar foto
De bron van bovenstaand bericht is Regio Noordkop, de publieke lokale omroep voor de gemeenten Den Helder en Hollands Kroon. Regio Noordkop is mediapartner van Noordkop Centraal.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
1 antwoord
  1. Jac
    Jac zegt:

    Krijgen ze alleen foto’s of ook uitleg?
    Het interpreteren van een warmtebeeld moet je wel een opleiding tot thermograaf hebben.

Reacties zijn gesloten.