Wandelroutes Schagen bij RTL4

SCHAGEN – RTL4 belicht zondag 20 november in het televisieprogramma ‘Nederland heeft het’ drie mooie en bijzondere wandelroutes uit de gemeente Schagen.

Wethouder Sigge van der Veek loopt samen met de presentator Mark Schaaf door de stad, over het strand en langs het platteland. “De drie thema’s die zo kenmerkend zijn voor onze gemeente”, aldus wethouder Van der Veek. De uitzending begint om 16.00 uur.

Ze beginnen met de Neskaagroute. Hierbij komen ze langs de biologische varkensboerderij van de familie Wennekers aan de Westfriese Omringdijk.

De tweede route, de Zwarte route bij Callantsoog, voert hen over het strand en door het Zwanenwater. Dit beschermde natuurgebied heeft de grootste natuurlijke duinmeren van Europa en is van groot belang voor de trekvogels.

Als laatste brengen zij ook de wandelroute van Bloeiend Zijpe onder de aandacht. Deze route konden zij natuurlijk niet lopen, omdat deze route alleen tijdens het bollenseizoen geopend is.

De Neskaagroute en de Zwarte route zijn het hele jaar door geopend voor wandelaars. Deze en andere wandelroutes zijn te vinden op www.schagen.nl/wandelroutes.


Publicatiedatum: 16 november 2016
Categorie: Archief
Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop CentraalReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: