Waarlandse jeugd op kerstbomenjacht (video)

WAARLAND – In Waarland en omgeving zijn de jongens Chris, Willem, Rick, Jim en Teun in de laatste week van de kerstvakantie bezig met een kerstbomenjacht.

De jongens rijden op twee minitrekkers met aanhangers en felle zwaailampen aan door het dorp om zo veel mogelijk bomen te verzamelen. Ze weten precies waar de bomen liggen, omdat ze berichten krijgen van de inwoners van het dorp. Ook zijn ze alert als ze over de Waarlandse straten rijden.

De jongens hebben al 80 bomen opgehaald, maar ze willen nog veel meer. “Uiteindelijk willen we 250 bomen ophalen. Ik denk dat het niet gaat lukken, maar dat was wel ons plan voor we begonnen”, zegt Willem Bruin. Per boom geeft de gemeente Schagen € 0,50 en van dit geld willen de jongens benzine halen voor de minitrekkers. “Gelukkig betalen onze ouders dat nu nog”, vertelt Willem.

Als u een boom heeft voor de jongens, dan kunt u contact opnemen met Teun. Hij is te bereiken op 06 – 39 38 39 26. Bij geen gehoor dan zijn de jongens waarschijnlijk druk aan het jagen. De bomen worden op 9 ,10 ,11 en 12 januari ingezameld door de gemeente. Zie ook: Kerstbomeninzameling op 9,10,11 en 12 januari

Avatar foto
Kees Bakker is fulltime verslaggever/redacteur bij Noordkop Centraal. Iets delen met Kees? Stuur een mail naar kees.bakker@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
14 antwoorden
 1. Teun Willem Chris Rick jim
  Teun Willem Chris Rick jim zegt:

  Bedankt voor het opkomen voor ons Kees gr. Teun Willem Chris Rick Jim

 2. Kees
  Kees zegt:

  He Jac, deze kinderen zijn de hele dag buiten kerstbomen aan het sjouwen. Genoeg beweging lijkt mij. Ze doen tenminste iets nuttigs in plaats van chagrijnig op de bank reactie’s typen en kinderen afkraken. Ik hoop dat je vrouw je wat meer aandacht geeft in de toekomst. Kusjes xxx

 3. Harry
  Harry zegt:

  Reactie op mijn mattie Jac hier helemaal onderaan.

  Jac, een trapskelter gaat harder dan die trekkertjes. Heb je de video wel gekeken?

  En Jac, de man die constant loopt te klagen over regeldruk vanuit de overheid, gaat hier pleiten voor regeltjes? Bijzonder dat je hypocrisie aan je voorbij gaat.

  En dan als uitsmijter je zorgen om het gewicht van deze kinderen. Hilarisch. Eéntje uit de categorie: ze zouden het internet verboden moeten maken voor boze, oude mannetjes. Is niet goed voor hun gemoedsrust.

  ‘Jac is die boze buurman die iedereen de les leest’. Check.

  • Jac
   Jac zegt:

   Ach Harry, het gaat hier niet over regeldruk maar over fatsoen en verantwoordelijkheid die bij jou duidelijk ver te zoeken zijn. Voor de video hebben ze rustig aan gedaan. En ik maak mij werkelijk zorgen wat er zou gebeuren als het wel mis gaat. Maar goed Harry, je bent duidelijk op zoek naar mijn reacties om mij tot de grond af te branden, zoek een andere hobby.

   • Harry
    Harry zegt:

    Blijf vooral in die vlek wrijven, Jac.

    ‘Voor de video hebben ze rustig aan gedaan.’ Haha, je begrijpt dat dit soort verzinsels je geloofwaardigheid niet helpen?

    En maak je geen zorgen (of: overschat jezelf niet), ik ben niet op zoek naar jouw reaguursels. Ik lees een artikel op deze website en met grote regelmaat staat daar een reaguursel van jouw onder vol negativiteit. Aanvallen op ambtenaren of plannen gebaseerd op je eigen onderbuik. Vaak feitenvrije beschuldigingen en aannames (zoals hierboven).

    Beetje hypocriet om een ander te beschuldigen van iemand afbranden terwijl jij hier chef Afbranden & Boze Dingen Roepen bent, niet?

 4. Jac
  Jac zegt:

  Zijn die 16 jaar en hebben ze een tractor rijbewijs? Je zal er maar een ongeluk mee krijgen.

  • Saar
   Saar zegt:

   Hoi dit zijn mini trekkers ze gaan niet harder dan 5/8 km per uur dus een trekker rijbewijs is niet nodig

   • Jac
    Jac zegt:

    En ze zijn al 16 zo te zien. Ook hoort een motorrijtuig wam verzekerd te zijn. De verzekering dekt niets als de berijder jonger dan 16 is. Je kan wel denken er gebeurt niets maar dat denkt iedereen als hij of zij de weg op gaat. Enig idee hoeveel ongelukken er per dag gebeuren?
    Onverantwoordelijke ouders.

    • Harry
     Harry zegt:

     Hahaha, zelfs hier kan Jac iets te zeuren vinden. Kostelijk! Jac is die oude, boze buurman. Die buurman die iedereen de les leest. Die buurman die alleen maar boos is en overal kwade opzet ziet. Die buurman waar iedereen een schijthekel aan heeft.

     • Jac
      Jac zegt:

      Dus Harry vind dit normaal, en als ze jouw moeder nu eens aanrijden Harry, hoe denk je er dan over? Ik vind ook dat deze kinderen beter op een trapskelter kunnen rondrijden, dat mag wel en is nog veel gezonder voor ze ook. Ik zie er al 1 tussen die te klein is voor zijn gewicht, of te zwaar voor zijn lengte. Niet voor niets luiden specialisten de noodklok omdat de kinderen tegenwoordig niet gezond te eten krijgen te te weinig bewegen. Obesitas ligt op de loer.

Reacties zijn gesloten.