VVD Schagen met brief naar Den Haag

SINT MAARTENSVLOTBRUG – Fractievoorzitter Angelique Ligthart en steunfractielid Peter Vlam hebben woensdag in Den Haag gelobbyd voor een veiliger N9. 

Eerder diende de VVD al een motie in tijdens de raadsvergadering in Schagen. De N9 in Burgervlotbrug en Sint Maartensvlotbrug is onveilig, zeker voor overstekende fietsers en wandelaars. 

In Den Haag overhandigden Ligthart en Vlam een brief aan minister Harbers en Daniël Koerhuis, VVD woordvoerder mobiliteit in de Tweede Kamer.

Volgens de lokale VVD is er landelijk 200 miljoen euro beschikbaar voor het verbeteren van de veiligheid op N-wegen. Het aanpassen van de N9 in de twee Schager dorpen lijkt echter niet hoog genoeg op de prioriteitenlijst te staan. 

De VVD vraagt nu aan de minister om nog eens naar de twee knelpunten te kijken. Met eenvoudige aanpassingen zoals ruimere middeneilanden, duidelijke zebrapaden en betere bebording zou al een deel van het probleem zijn opgelost.

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
2 antwoorden
 1. Natuurlijk Schagen
  Natuurlijk Schagen zegt:

  Laat hier een ontwerp maken voor de komende 30 jaar. Om elk jaar weer eens een oproep doen voor weer een aanpassing is gewoon slecht en wat wordt beoogd is zeker niet goed voor de plaatselijke veiligheid.
  Als je zwaarverkeer auto , fietsers en voetgangers hebt moet de oplossing voor altijd goed zijn. Denk hierbij aan en ongelijkvloerse kruising. Kijk naar schoorldam daar is het wel opgelost. Zoiets moet er ook komen voor de overige kruispunten. Voor alle N en A wegen. Dit is een taak voor rijk, provincie, gemeente en regio

 2. Peter Scholte
  Peter Scholte zegt:

  Ze kunnen zich beter een keer aan hun verkiezingsbelofte houden en zorgen voor een veiliger Nederland !

  STOP DE ASIELINSTROOM !!!!!!

Reacties zijn gesloten.