VVD op de bres voor veiligheid bij Hoenderpark

SCHAGERBRUG – Er wordt veel geklaagd over de verkeerssituatie rondom de kruising Schagerweg/Hollands Hoen, ingang Hoenderpark in Schagerbrug. Dat meldt de Schager VVD fractie. 

De straat is de enige in- en uitgang naar de achterliggende wijk, waar ongeveer 70 gezinnen wonen. Ter plaatse wordt zeer regelmatig, zo niet dagelijks, op het wegdek of de stoep geparkeerd.

De klachten vanuit het dorp gaan met name over de veiligheid. Door geparkeerde auto’s is passeren onmogelijk. Daarnaast belemmert het parkeergedrag de vrije doorgang op het voetpad en is er zorg over de toegankelijkheid voor hulpverleners.

Inmiddels hebben handhavers waarschuwingen en bekeuringen uitgedeeld. Ook de Dorpsraad heeft actie ondernomen door eigenaren van voertuigen aan te spreken op hun parkeergedrag.

De VVD wil dat er een blijvende oplossing komt voor deze situatie. Desnoods moet er een gele streep komen langs het voetpad.

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
1 antwoord

Reacties zijn gesloten.