Vrijspraak voor aanranden buurmeisje

ALKMAAR/PETTEN – Een 59-jarige man uit Petten krijgt geen werkstraf voor het aanranden van zijn voormalige buurmeisje. De rechtbank in Alkmaar heeft hem donderdag hiervan vrijgesproken wegens onvoldoende bewijs. 

Het 26-jarige slachtoffer uit Alkmaar deed bij de politie aangifte tegen de buurman. Die zou haar van achteren hebben vastgepakt bij haar borsten en buik. De kwestie speelde in augustus vorig jaar. 

De man ontkende bij hoog en bij laag en was heel verbaasd toen hij een brief thuis kreeg van de politie om op verhoor te komen. 

De rechtbank vindt nu dat er niet genoeg bewijs is, omdat er geen getuigen waren van de ontmoeting tussen de vrouw en de buurman. 

Wel was een vriendin van de vrouw getuige. Zij had de Alkmaarse overstuur aangetroffen. Die vertelde haar het verhaal over de aanranding, maar dat kwam dus uit dezelfde bron, namelijk de aangeefster. De rechtbank vond dat niet genoeg. 

Justitie had 80 uur werkstraf geëist en twee weken voorwaardelijke gevangenisstraf.

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel