Vragenvuur aan wethouders op Regius (video)

SCHAGEN – Brugklassers van het Regius College aan de Emmalaan in Schagen stelden maandagmiddag vragen aan wethouders Heddes en De Nijs-Visser tijdens een variant op de College Tour.

Anita Samplonius is docent Mens&Maatschappij en werd geïnspireerd door de College Tour van Twan Huijs. “Het is een ideale manier om de belangstelling voor politiek te stimuleren bij jonge mensen”, aldus Samplonius. “Leerlingen hebben zelf alle vragen bedacht nadat ze zich hebben verdiept in de portefeuilles van de wethouders. Zo wil iemand weten wanneer en hoe het fietspad tussen Dirkshorn en Schagen wordt aangepakt, maar zijn ze ook nieuwsgierig naar hoe je wethouder kunt worden”, zegt Samplonius.

“Net als bij de College Tour op tv, hebben we ook een aantal verrassingen”, vertelt Samplonius. Zo werd Puck de Nijs-Visser via een videoboodschap toegesproken door haar kinderen en ook de zoon van Hans Heddes liet op het grote scherm weten erg trots te zijn op wat zijn vader al twaalf jaar voor Schagen betekent.

 

Avatar foto
Jordy is als verslaggever/redacteur actief op de redactie van Noordkop Centraal. Jordy bereiken? jordy.kuys@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
2 antwoorden
 1. Leen van van Dipten
  Leen van van Dipten zegt:

  En wat was het fijn geweest als de kinderen aan het woord waren gekomen, jammer gemiste kans.

  Wat was het antwoord van dhr. Heddes op de vraag over het fietspad? Verras mij…….

 2. Sandra Bakker
  Sandra Bakker zegt:

  De leugenachtige politiek de laatste jaren maak je niet goed door vragen op een school te beantwoorden.
  Zolang de politiek een hoger doel dient dan de burgers gaat het fout.
  Het volk is de baas niet een minister president, burgermeester of wethouders.

  Toverwoorden zijn, gezond verstand, en vooral echt luisteren, en niet aanhoren.

  Voelen wat er leeft en daar naar handelen.

Reacties zijn gesloten.