VRAGENUURTJE GEEN SUCCES

De gemeenteraad van Schagen heeft zich dinsdagavond weer overtroffen.

Het vragenuurtje deed zijn intrede. Tussen half acht en half negen kregen raadsleden en inwoners de mogelijkheid om in een open dialoog met het college te praten. Slechts één burger, de heer Koops, maakte van de gelegenheid gebruik om vragen te stellen. Verder werd het uur, dat vijf kwartier duurde, door leden van de gemeenteraad gebruikt.

Gevolg van de invoering van het vragenuurtje is dat de rondvraag aan het eind van de vergadering is komen te vervallen. Voorts zouden ook de ingekomen stukken nog maar summier worden behandeld.

Toch presteerden veel fracties het om over de verschillende ingekomen stukken nog een lang betoog te houden. Zelfs over onderwerpen waarbij werd voorgesteld om ze in commissieverband te behandelen werd lang gesproken.

Er wordt in de gemeenteraad veel gepraat. Maar waar gaat het om?

Veel agendapunten zijn al uitgebreid in commissieverband besproken en zo hoort het ook. Tijdens de Schager raadsvergaderingen wordt vaak herhaald wat in commissies al is gezegd: overbodig dus. Ook als de fracties het eens zijn met een voorstel wordt dat vaak uitvoerig verteld.

Wellicht dat nieuwe spelregels voor de raad er voor kunnen zorgen dat het weer interessant wordt.


Publicatiedatum: 28 september 2000
Categorie: Archief
Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop CentraalReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: