Vragen CDA over snellaadstation op de Lus

SCHAGEN –  De CDA-fractie heeft het college van Schagen vragen gesteld over de komst van een ‘snellaadstation’ op de Lus met een leveringsvermogen van maar liefst 960 kW.

Dit tegen de achtergrond van bedrijven die last hebben van de netcongestie en langdurig moeten wachten op Liander om hun vermogen uit te breiden.

Het CDA heeft weet van bedrijven die zich niet in Schagen vestigen om deze reden of niet kunnen uitbreiden of verduurzamen. Verbazing is er over het feit dat er zo’n snellaadstation is gekomen.

Het CDA wil weten of Liander dit goed heeft gevonden en of hierdoor verdere ontwikkeling van het gebied mogelijk is.

De koper van het voormalige complex van staalbouwer Van Lint aan de Zijperweg kon zijn bedrijf op die locatie niet starten vanwege het ontbreken van voldoende netcapaciteit. Het CDA wil dat het college in gesprek gaat met Liander om hierover helderheid te krijgen.

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
5 antwoorden
 1. Jac
  Jac zegt:

  Whahahahah, het gaat niet om het laadstation of wat dan ook, het gaat erom dat Hans Heddes al een paar dagen niet op een foto van Noordkop Centraal heeft gestaan. Hoe heet dat ook alweer? Mediageil?

  • Jac
   Jac zegt:

   Dat is niet waar Mark, nog even dan kunnen alle arbeidsmigranten hun elektrische auto voltanken.

   • Jac
    Jac zegt:

    Wat ik nog vergeet, die elektrische auto’s die ze voor een prikkie kunnen kopen door export vanuit Nederlandnaar hun land, zwaar gesubsidieerd, bijna afgeschreven door bedrijven die deze auto’s als enige kunnen bekostigen en die belachelijk lage bijtelling kregen en geen wegenbelasting betaalden. Wij betalen allemaal mee aan deze onzin.
    Mocht je als particulier wel de centen hebben voor een gebruikte EV betaal je straks een vermogen aan wegenbelasting en kan je onderweg tanken aan veel te dure laadpalen.

Reacties zijn gesloten.