Voorlopig geen Afghaanse vluchtelingen in Schagen

SCHAGEN – Of de gemeente Schagen Afghaanse vluchtelingen zal opvangen is nog een vraag. Een verzoek van het kabinet hiervoor is nog niet ontvangen. Burgemeester Marjan van Kampen zegt dat de opvangcapaciteit in ieder geval geagendeerd staat op ‘de provinciale tafel voor asielopvang.’

Op verschillende plekken in ons land zijn accommodaties geopend voor de opvang van vluchtelingen uit Afghanistan. Het kabinet heeft aangegeven dat er meer opvangplekken nodig zijn.

“Als het officiële verzoek vanuit het kabinet binnen komt kijken wij uiteraard serieus naar de mogelijkheden. De afgelopen periode is er in Noord-Holland Noord tijdens het provinciale overleg aangegeven dat wij als regio, dankzij inzet van Heerhugowaard en Den Helder, al veel doen. Er worden in deze beide gemeenten nu ruim 1500 vluchtelingen opgevangen”, aldus Van Kampen.

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):