Volop paasdrukte bij bakkers

SCHAGEN – Een zonnig paasweekend, zonder corona restricties, staat op het menu voor aankomend weekend. Dat merken de bakkers in de regio ook, want de lekkernijen voor de paasbrunch vliegen al de hele week als warme broodjes over de toonbank.  

“Het paasweekend is ons drukste moment van het jaar, het is het vaak drukker dan met de kerst”, vertelt Brenda Boerdijk van Bakkerij Slijkerman. 

Vooral het brood wordt deze week al goed verkocht. “Het lekkers halen mensen vaak op het laatste moment”, aldus Boerdijk. 

Ook bij Banketbakkerij Bakker & Koster zijn ze al weken bezig met de voorbereidingen van het paasweekend. “Vlak na Valentijnsdag begonnen we al met het maken van de chocolade-eitjes”, vertelt Angelique Koster. 

Deze week zetten de banketbakkers bij Bakker & Koster nog de puntjes op de i van het populairste taartje tijdens Pasen: Het Marsepeinen Kuikentaartje. 

Door corona konden mensen twee jaar lang niet in grote gezelschappen Pasen vieren. Waarschijnlijk wordt het dit jaar daarom nog wel drukker dan voorgaande jaren. 

Gelukkig voor de bakkers bestaat het weekend uit twee feestdagen en hebben ze de zondag tijd om zelf Pasen te vieren. 

Avatar foto
Jesler Bos was in 2021 en 2022 in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen de NOS en de lokale omroepen, namens de NOS, werkzaam bij Noordkop Centraal als algemeen verslaggever.Reageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: