Vogelweid start zomer met burgemeester

Maandagmorgen 4 juli krijgen de kinderen van basisschool De Vogelweid in wijk Waldervaart in Schagen bezoek. De burgemeester komt om 9 uur langs bij de kinderen van groep 8. Samen met de burgemeester gaan de kinderen een paar acties doen, zo vlak voor de zomervakantie. Ook andere mensen van gemeente Schagen doen mee.

De kinderen schreven de burgemeester brieven met een paar prangende vragen. Bijvoorbeeld waarom hun hut in het park steeds wordt weggehaald. Of met een wens: een tropisch zwemparadijs. Of waarom ze op hun schoolveldje eerst moeten beginnen met hondenpoep opruimen voor ze kunnen sporten en spelen. Burgemeester Marjan van Kampen weet ook alle antwoorden niet, maar komt de kinderen wel helpen met actie.

De burgemeester komt niet alleen. Mensen van het serviceteam, voorheen de buitendienst, komen vertellen waarom zij de hutten weghalen. Het heeft iets te maken met de openbare ruimte, die wel voor iedereen is maar geen privéterrein. Ook gaat de gemeente samen met de kinderen in actie om wat te doen aan die hondenpoep. Het is bijna vakantie, daarom gaat deze groep een ‘Overdracht van Acht’ maken, waarop afspraken komen te staan die deze groep acht regelt met de gemeente.

Hoewel niet alle wensen kunnen uitkomen, zal de burgemeester wel vertellen wat een gemeente kan doen aan de problemen. En vooral over hoe inwoners, dus ook de kinderen en hun ouders, op een gemakkelijke manier hun klachten aan de gemeente kunnen melden. Via Fixi.  Hierover zal de burgemeester op 4 juli meer vertellen.

(Foto: Pierre Mettes)

Dit bericht is afkomstig van de gemeente Schagen. Meer weten? Kijk op www.schagen.nl.Reageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: