Villawijk ‘Donkere Duinen’ onwaarschijnlijk

DEN HELDER – De nieuwe eigenaar van de camping De Donkere Duinen zal  voor de bouwfase en voor de gebruiksfase een ecologische voortoets moeten doen. 

Als uit de voortoets blijkt dat significant negatieve effecten niet zijn uit te sluiten, dan is een nader onderzoek vereist, een zogenoemde Passende Beoordeling. Dit zal de initiatiefnemer dan weer moeten laten doen.

Dit antwoordt Gedeputeerde Staten (GS) op vragen van de SP-fractie. De huidige eigenaar van de camping heeft de grond verkocht aan Kontour Vastgoed. Deze wil 35 luxe vakantievilla’s bouwen.

Het plan is nog niet ambtelijk of bestuurlijk besproken.

GS zeggen dat de Omgevingsverordening NH 2020  geen permanente bewoning toestaat. Echter, jaarrond gebruik is niet hetzelfde als permanente bewoning. “Het zal dus geen villawijk worden, maar zal wel het jaarrond gebruikt kunnen worden”, aldus GS.

De stikstofneerslag tijdens het gebruik zal berekend moeten worden. Er is op dit moment geen aanvraag en geen berekening bij de Omgevingsdienst Noord-Holland Noord bekend.

Avatar foto
Bas Burlage was tot en met augustus 2022 actief op de redactie van Noordkop Centraal.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):