Vier voortvluchtige Poolse mannen aangehouden

REGIO – De politie heeft donderdagochtend vier in Polen veroordeelde mannen aangehouden op verzoek van het Fugitive Active Search Team (FAST) Polen. De aanhoudingen vonden plaats in Den Haag, Medemblik en Kreileroord.

De mannen moeten in Polen nog een gevangenisstraf van acht jaar uitzitten wegens veroordelingen voor ruim 35 bedrijfsinbraken in hun land.

De vier mannen worden voorgeleid aan de officier van justitie in Amsterdam, waarna de overleveringskamer van de rechtbank Amsterdam beslist over de overlevering aan Polen.

De aangehouden mannen maakten deel uit van een criminele organisatie die zich bezighield met bedrijfsinbraken in Polen. De Poolse politie vermoedde dat ze deze praktijken voortzetten in Nederland.

Avatar foto
Sanne de Weger heeft de School voor de Journalistiek gevolgd. Na een aantal jaar op verschillende redacties te hebben gewerkt voelt Sanne zich sinds 2010 thuis op de redactie van Noordkop Centraal. Iets delen met Sanne? Stuur het naar sanne.deweger@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
4 antwoorden
  • Jos Gruntie
   Jos Gruntie zegt:

   Zeker
   Het slaat nergens op !
   Reageer gewoon niet meer joh !

   Haal je hoofd eens uit een gat waar de zon nooit schijnt man !

 1. Jos Gruntie
  Jos Gruntie zegt:

  Heerlijk die open grenzen !
  Het is er veeeeel veiliger op geworden.

  Gaaf landje

Reacties zijn gesloten.