Versterk rol Kunst Advies Commissie

SCHAGEN – De Kunst Advies Commissie moet meer vrijheid en inbreng krijgen vanaf het begin van nieuwe projecten in de openbare ruimte was de hoofdconclusie die wethouder cultuur Joke Kruit trok aan het einde van de beeldvormende raadsvergadering over “Kunstbeleid in de openbare ruimte”.

In het debat onder leiding van Ellen Klaus, cultureel gebiedsontwikkelaar, stonden de beleidsmatige kansen in het verbinden van de kunst in de openbare ruimte met andere beleidsterreinen centraal.

Bij de politieke vertegenwoordigers was geen behoefte aan meer beleid. Uitbreiding van de ambtelijke capaciteit voor cultuurbeleid is vooralsnog niet aan de orde. Een gemeentelijke werkgroep zal de ambities en andere zaken genoemd in de vergadering verder in kaart brengen.

De suggestie voor kunsteducatie op basisscholen werd door de wethouder omarmd. Om de Schager kunstcollectie nog beter onder de aandacht te brengen werden verschillende suggesties gedaan. Er wordt gedacht aan kunstwandelroutes en kunstuitleen aan particulieren, winkels of scholen. De kunstserie ‘Zien wat je bekijkt’ van Noordkop Centraal werd genoemd als goed voorbeeld.

De online bijeenkomst, bijgewoond door ruim veertig deelnemers, was een initiatief van de PvdA steunfractieleden Mirjam van Musscher en Vera van Vuuren.

Joop Luten is als vrijwilliger actief voor de redactie van Noordkop Centraal. Joop maakt veel nieuwsvideo's en richt zich daarnaast op politiek en cultuur. Samen met Rutger Jan Bredewold maakt hij de kunstserie 'Zien wat je bekijkt' voor Noordkop Centraal TV.Reageer op dit artikel
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef hier jouw reactie: