Vernissage Tineke Sips 366 dagen

AMSTERDAM – In Loods 6 aan de KNSM-laan in Amsterdam werd vrijdagavond onder grote belangstelling de vernissage gehouden van Tineke Sips 366 dagen elke dag een collage.

Tineke Sips uit Petten vatte begin 2015 het plan om elke dag op Facebook een collage te plaatsen. De eerste werd op 2 maart 2015 geplaatst en het regende meteen `likes` en mooie reacties.

Het hield wel in dat ook op reis of vakantie het project doorgang moest vinden, dus gingen het vlijmscherpe schaartje, de lijm en alle zaken die ze nodig had mee. Regelmatig werden er bus- of treinkaartjes in verwerkt of plaatselijke reclame flyers en reisfolders.

Gaandeweg ontsproot aan de onuitputtelijke fantasie van Tineke een aantal bijzondere juweeltjes die meer dan de moeite waard zijn om te gaan bekijken. Tijdens de vernissage werd ook een film vertoond en vertelde Tineke, die zeer geëmotioneerd was, over haar project.

Ook werd het eerste exemplaar van het collage-magazine `The world according to Tineke Sips` uitgereikt.

Al snel werd onder een aantal collages die op datum zijn opgehangen een rode stip geplaatst, ten teken dat ze verkocht zijn. Leuke bijkomstigheid was dat mensen op zoek gingen naar hun geboortedatum of trouwdatum om te zien welke collage op die dag was gemaakt.

Ook kwamen een grote delegatie Pettemers en mensen uit andere plaatsen in de gemeente Schagen naar de vernissage. Het was een prachtige avond die tot in de puntjes was verzorgd met hapjes en drankjes van `Woest`.

(Foto’s: Kitty Mertz)

Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop CentraalReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: