Verkoop Loet 10 afgeketst

SCHAGEN – De verkoop van verenigingsgebouw Loet 10 (voorheen De Blokhut) aan de Stichting Loet 10 is op het laatste moment niet doorgegaan. 

Het gebouw zou door de Stichting worden overgenomen van de gemeente Schagen. De stichting wil het gebouw uitbreiden en verduurzamen. 

De uitbreiding zou moeten komen op het parkeerterrein achter Loet 10. De stichting is volgens het verkoopcontract echter verplicht om de zeven bestaande parkeerplaatsen te handhaven. 

“Op moment dat je zegt die mogen wel weg, dan gaat het inhouden dat de parkeervoorziening voor medewerkers en bezoekers van de Stichting naar de openbare weg wordt verplaatst. En daar hebben we al een schaarste aan parkeervoorzieningen”, vertelt wethouder Cor Quint aan SchagenPlus. 

Quint vindt het jammer dat door het besluit van Stichting Loet 10 het werk van de gemeente voor het opstellen van het koopcontract nutteloos is geweest. 

De stichting blijft het gebouw nu van de gemeente huren en gaat verder met de plannen voor verduurzamen van het pand.

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: