Verkeersmaatregelen voor N9 uitgesteld

SINT MAARTENSVLOTBRUG/BURGERVLOTBRUG – Rijkswaterstaat stelt de maatregelen aan de N9 uit die nodig zijn om de veiligheid te verbeteren bij de kruispunten voor fietsers en voetgangers in Burgervlotbrug en Sint Maartensvlotbrug. De Kooybrug is één van de redenen van het uitstel.

Rijkswaterstaat zegt meer tijd nodig te hebben om voor de bewuste kruispunten aanvullende ontwerpen te maken, zodat de aanpassingen ook daadwerkelijk tot een veiligere situatie leiden.

Ten tweede zijn er raakvlakken met de (uitgestelde) werkzaamheden die aan de Kooybrug gaan plaatsvinden en met het onderhoud aan de Sint Maartensvlotbrug die de provincie Noord-Holland wil laten uitvoeren. Dit alles maakt dat Rijkswaterstaat de werkzaamheden aan de N9 in 2024 zal gaan uitvoeren, maar onbekend is in welke maand dit zal plaatsvinden.

Rijkswaterstaat had aangegeven dat deze maatregelen in het najaar van 2023 zouden worden uitgevoerd. Dorpsraden, de OFS, Fietsersbond, politie en omwonenden hebben hun huiswerk gedaan. Zodoende lagen er gedragen ontwerpen klaar en zou de aannemer het werk gaan uitvoeren.

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):