Vergunning verleend voor natuur in Zandpolder

CALLANTSOOG – De gemeente Schagen heeft de vergunning verleend voor het omzetten van de agrarische gronden Zandpolder 4 en Zandpolder 5 in Callantsoog in natuurgebieden. 

De Zandpolder tussen Callantsoog en Groote Keeten is een scharnierpunt tussen een aantal natuurgebieden. De gronden zijn in bezit gekomen van Landschap Noord-Holland.

LTO Noord heeft bezwaar gemaakt tegen de omzetting van landbouwgrond naar natuur. De boerenbelangenorganisatie benadrukt het belang van het behouden van bestaande bloembollengrond. “Door beperkte uitbreidingsruimte voor de bollensector is het essentieel om het huidige areaal te behouden”, stelt LTO.

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
7 antwoorden
 1. Dirk
  Dirk zegt:

  Laat LTO Nederland zich vooral realiseren dat bollen gepaard gaan met veel vergif. Burgers maar ook boeren moeten dat niet meer willen

  Beantwoorden
 2. Jan Meijes
  Jan Meijes zegt:

  Hoeft een reactie niet met een naam vermeld te worden bij deze redactie? Lijkt me toch het minste om gescheld en nepnieuws tegen te kunnen gaan.

  Beantwoorden
 3. W
  W zegt:

  Bij Langevliet 12 is 13000 m2 bollengrond zomaar tuin met paardenbakken en stallen geworden, zonder vergunningen. Maakt de lto zich daar ook druk om? De gemeente Schagen in ieder geval niet! Vriendjespolitiek?

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):