Verdeeldheid onder recreanten De Luwe Stek

WAARLAND – De parkgasten van ‘Vakantierijk Waarland’, voorheen ‘De Luwe Stek’, reageren verdeeld op de plannen van de nieuwe eigenaar.

Sinds de overname van het park door de familie Van Lambalgen op 1 november is het onrustig op het recreatiepark. De nieuwe eigenaar heeft veel plannen, maar volgens een parkbewoner valt dat niet bij iedereen in goede aarde.

De nieuwe eigenaar wil onder andere vakantiehuizen, groepsaccommodaties, een zwembad en een restaurant realiseren op het park. Sommige chalets op het park, die eigendom zijn van de parkgasten, moeten daardoor verplaatst worden. Recreanten zijn zelfs bang dat hun chalets helemaal moeten verdwijnen. Vakantierijk Waarland organiseerde daarom op maandagavond 5 februari een informatiebijeenkomst voor parkgasten. De avond stond in het teken van samenzijn en vooruitkijken, maar een aantal recreanten kijkt nog steeds met angst naar hun toekomst op het park.

“Er zijn door sommige parkgasten veel investeringen gedaan in hun chalets. Die moeten nu verplaatst worden en komen op een mindere locatie op het park te staan. Hierdoor daalt de waarde van bepaalde chalets”, zegt een parkbewoner. “Ook zijn we bang dat de huurprijs van de grond waar de chalets op staan flink omhoog gaat.”

Een andere parkbewoner beweert dat de nieuwe eigenaar het verkopen van chalets tegengaat, terwijl de oude eigenaar had beloofd dat ze gewoon verkocht konden worden. Een groep recreanten geeft aan dat niet iedereen ontevreden is en er ook parkgasten zijn die de toekomst van het park wel rooskleurig inzien.

Vakantierijk Waarland was nog niet bereikbaar voor een reactie. Wel gaven ze in een eerdere reactie aan de zorgen van recreanten te begrijpen. Zie ook: De Luwe Stek begrijpt zorgen recreanten.

Avatar foto
Kees Bakker is fulltime verslaggever/redacteur bij Noordkop Centraal. Iets delen met Kees? Stuur een mail naar kees.bakker@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):