Verdachte dodelijk ongeluk in afwachting

KREILEROORD – Julian R., de verdachte van het dodelijk ongeval van 22 april van dit jaar op de Opmeerderweg in Opmeer waarbij een 29-jarige man uit Rotterdam om het leven kwam, weet binnen 14 dagen of hij zijn rijbewijs terugkrijgt. Dat meldt HBP Media

Direct na het dodelijke ongelijk werd het rijbewijs van R. uit Kreileroord afgepakt. Op 22 april reed de verdachte met hoge snelheid en volgens zijn eigen woorden te roekeloos over de Opmeerderweg toen het vreselijk mis ging. “Door mijn fout is mijn vriend overleden”, vertelde R. aan de voorzitter van de meervoudige kamer.

De officier van justitie ziet geen reden om R. zijn rijbewijs, dat voor negen maanden in beslag is genomen, terug te geven. De raadsman van R. ,mr. Peter Spoelstra, verzocht de rechtbank om juist wel het rijbewijs terug te geven aan zijn cliënt zodat hij weer aan het werk kan gaan en zijn leven als vrachtwagenchauffeur weer kan oppakken.

De verdachte is onder behandeling bij een psycholoog omdat het niet goed gaat met hem. De rechtbank doet over 14 dagen uitspraak of R. wel of niet zijn rijbewijs terugkrijgt.

Wil je niets missen uit Schagen en de regio?
Avatar foto
Kees Bakker is fulltime verslaggever/redacteur bij Noordkop Centraal. Iets delen met Kees? Stuur een mail naar kees.bakker@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):