Veldwachter toch aangesloten op Zuiderweg

SCHAGEN – In tegenstelling tot eerdere berichten wil de gemeente Schagen project ‘Veldwachter’, het appartementencomplex op het voormalige terrein van Oudshoorn, direct op de Zuiderweg laten aansluiten en komt er geen parallelweg. 

Voor de ontsluiting van het appartementencomplex moest een parallelweg worden aangelegd omdat het anders te druk zou worden op de Zuiderweg nabij het spoor. Die plannen zijn nu gewijzigd. De ontsluiting gaat wel direct op de Zuiderweg plaatsvinden.

Voor de aansluiting is onderzoek uitgevoerd met een verkeersmodelstudie en kruispuntberekeningen. Hiermee is aangetoond dat een kruispunt niet leidt tot onacceptabele vertraging van het verkeer. 

Om de verkeersveiligheid te waarborgen wordt het fietspad ter hoogte van de Dorpen verlegd om ruimte te maken voor een derde rijbaan waarop het afslaand verkeer kan voorsorteren en wachten om veilig te kunnen afslaan naar de appartementen zonder het overige verkeer op te houden.

De verkoop van de woningen in het appartementencomplex start op 15 september. 

Avatar foto
Bas Burlage was tot en met augustus 2022 actief op de redactie van Noordkop Centraal.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
2 antwoorden
 1. Natuurlijk Schagen
  Natuurlijk Schagen zegt:

  Het wordt hier een dramatisch punt. Voetgangers die daar nu al oversteken, voetgangers die over de Zuiderweg willen lopen.
  Fietsers die nu al niet normaal kunnen oversteken.
  Als de overweg is gesloten komt ook hier een file van voertuigen die hier stil staan of die al het verkeer voorbij willen rijden over de noordelijke rijbaan.
  Je zou dat niet eens willen aanleggen.

Reacties zijn gesloten.