“Veiligheid in Marktstad was niet in gevaar”

SCHAGEN – De veiligheid in Hotel Marktstad tijdens het optreden van Bee Gees Forever was gewaarborgd. Dit antwoordt het college op vragen van de VVD-fractie. 

De VVD stelde vragen naar aanleiding van berichten dat bij het optreden van de band op 4 mei het dringen geblazen was en bezoekers zich onveilig voelden.

Op grond van de gebruiksvergunning mogen er 1.602 personen aanwezig zijn. Tijdens het optreden waren er rond de 900 personen. Er werd dus voldaan aan de voorwaarden uit de gebruiksvergunning, meldt het college.

De gemeente heeft gesproken met Paul Goudsblom, eigenaar van Hotel Marktstad. Hij heeft aangegeven bijna 900 kaarten te hebben verkocht voor het optreden. Hij heeft ook gezegd dat hij naar aanleiding van de klachten met ongeveer 30 personen heeft gesproken.

Zie ook: Show Bee Gees Forever leermoment Marktstad

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
1 antwoord
  1. Lambert
    Lambert zegt:

    Dus met die 900 was het al aardig kritiek: onveilig volgens gasten, veilig volgens college. En op grond van de gebruikersvergunning mogen er zelfs 1.602 personen aanwezig zijn?!??

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):