Veilig fietsen in de stad 

Ruim 300 groep 7 leerlingen van diverse scholen in de gemeente Schagen doen maandag verkeersexamen. Daarvoor fietsen ze een speciale route door de stad. Op verschillende plekken controleren verkeersouders of de leerlingen zich aan de verkeersregels houden. 

De leerlingen hadden er erg veel zin in het examen, maar de meeste waren ook een beetje zenuwachtig. Zo was Lotte van de Julianaschool uit Schagen bang dat ze zou verdwalen. Sommige leerlingen hadden daarom de route één of meerdere keren met hun ouders gefietst van te voren.  

Leerlingen uit Callantsoog vonden het ook een spannende dag. Zij fietsen niet vaak in Schagen, maar vinden het wel belangrijk om de verkeerssituaties daar onder de knie te krijgen. Over anderhalf jaar gaan de meeste van hen in Schagen naar de middelbare school. Daar hebben ze erg veel zin in en met het verkeersexamen op zak komt dat moment toch weer een stukje dichter bij.

Avatar foto
Jesler Bos was in 2021 en 2022 in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen de NOS en de lokale omroepen, namens de NOS, werkzaam bij Noordkop Centraal als algemeen verslaggever.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):