Veel kritiek op organisatie Indian Summer

GEESTMERAMBACHT – Er is veel kritiek op de organisatie van het Indian Summer Festival dat afgelopen zaterdag werd gehouden in Geestmerambacht.

Er kwamen honderden reacties van bezoekers van het festival op een artikel van Noordkop Centraal. In het artikel stond dat er deze editie nog meer bezoekers waren dan bij de edities voor corona.

Bij aankomst moesten bezoekers minimaal een uur in de rij staan om naar binnen te kunnen. Hierbij zijn meerdere mensen onwel geworden. “Een uur wachten in de volle zon is echt te lang. Als er dan ook geen schaduw is en er geen water wordt uitgedeeld begint het feest al slecht”, aldus één van de bezoekers.

Eenmaal binnen was het niet veel beter. Er stonden lange rijen voor de bar en festivalgangers die wat wilden drinken moesten vaak meer dan een half uur wachten voordat zij konden bestellen. Omdat er geen dienblaadjes werden meegegeven belandde veel drank op de grond.

Ook waren er veel klachten over de prijzen van de kaartjes en de horeca. Voor een kaartje moest € 65,- betaald worden. Een broodje worst kostte de hongerige bezoekers € 10,-.

Toen het festival was afgelopen ontstond buiten het festivalterrein een grote chaos. Er waren te weinig verkeersregelaars ingezet om alles in goede banen te leiden. De buschauffeurs die mensen naar brachten moesten in het donker dwars door de mensenmenigte rijden. 

Een werknemer van het festival zegt dat de organisatie niets heeft geleerd van de eerdere edities. Ook toen waren bepaalde zaken niet op orde en was de organisatie daarvan op de hoogte. “Ik hoopte dat er dit jaar beter na was gedacht over de entree maar er waren nul veranderingen aangebracht”, aldus één van de medewerkers.

Bas Burlage is omroepmanager bij Noordkop Centraal. Naast zijn redactiewerk is hij ook mede-verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken binnen de omroep. Iets delen met Bas? Stuur het naar redactie@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: