Veel animo voor Beach Cleanup Petten

PETTEN – Drukte op het strand van Petten woensdag. De meeste mensen kwamen niet om te zonnen of te zwemmen, maar om het strand op te ruimen. De strandschoonmaak was onderdeel van de Boskalis Beach Cleanup Tour.

De tour wordt dit jaar voor de achtste keer door Stichting De Noordzee gehouden. Samen met duizenden vrijwilligers ruimen ze in dertig etappes de stranden op. 

Woensdag was Petten dus aan de beurt. En hoewel het strand er schoon uitziet, hoeft dat niet te betekenen dat er geen troep ligt. “Strandafval, zoals doppen of sigarettenpeuken, zijn namelijk makkelijk over het hoofd te zien,” zegt Jako Popma van Stichting De Noordzee.  

Daarom is er dit jaar extra aandacht voor de achtergebleven sigarettenpeuken. De deelnemers worden gevraagd om de gevonden peuken in te leveren. Zo kan de organisatie aan het eind van de tour zien, hoeveel peuken er langs de Noordzeekust te vinden zijn. 

 

Avatar foto
Jesler Bos was in 2021 en 2022 in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen de NOS en de lokale omroepen, namens de NOS, werkzaam bij Noordkop Centraal als algemeen verslaggever.Reageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: