Van Vuure gaat bouwen aan Dorpsplein Callantsoog

CALLANTSOOG – Ondernemer Jaap van Vuure gaat bouwen aan het Dorpsplein in Callantsoog.

Van Vuure heeft het pand aan het Dorpsplein 38 al enige tijd in bezit. Hij was van plan zijn Albert Heijn supermarkt uit te breiden op deze locatie maar dat is niet meer nodig.

Architect Pieter Jan Vos uit het kustdorp heeft een nieuw ontwerp gemaakt voor de locatie. Op de bovenverdieping komt kantoorruimte en beneden een restaurant met groot terras. Het bestemmingsplan voor de locatie is aangepast en de bouwvergunning is rond en dus kan er begonnen worden met bouwen.

In april wordt het huidige pand gesloopt en gaat bouwbedrijf K.Dekker Bouw en Infra aan de slag om het nieuwe plan te realiseren. In februari 2023 moet het klaar zijn.

Voor de kantoorruimte is al een huurder. Jeroen Tiebie zat al in het huidige pand en komt straks als huurder terug met zijn bedrijf Tiebie Financiële Praktijk.

Voor het restaurant is van Vuure nog wel op zoek naar een uitbater. “Wij hebben straks het mooiste plekje aan het Dorpsplein want door de ligging hebben we de hele dag zon op ons terras”, aldus Van Vuure.

Avatar foto
Bas Burlage was tot en met augustus 2022 actief voor Noordkop Centraal.Reageer op dit artikel
2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: