Van Kampen in gesprek met horeca over coronapas

SCHAGEN – Burgemeester Marjan van Kampen van de gemeente Schagen wil in gesprek met de horeca over het coronabeleid per 24 september. 

Die datum moet iedereen die naar de horeca wil een coronapas laten zien. Uit die pas moet blijken of de bezoeker is gevaccineerd of corona heeft gehad. 

De horeca ziet niets in de pas, omdat de controle veel extra capaciteit vraagt. De gemeenten moeten gaan controleren of iedereen zich aan de regels houdt. 

Een aantal gemeenten, waaronder Amsterdam, heeft al aangegeven niet actief te gaan handhaven. Burgemeester Van Kampen wil zo ver niet gaan. 

“Wij hebben nog een klus te klaren met elkaar”, vertelt Van Kampen in De Nieuwscarrousel. Van Kampen wil consequent zijn in dat wat de afgelopen anderhalf jaar van iedereen is gevraagd. 

“Wij moeten nog even door en kunnen dan zeggen: dit hebben wij met elkaar kunnen oplossen”, aldus Van Kampen.

Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Mail naar redactie@noordkopcentraal.nl.Reageer op dit artikel
8 antwoorden
 1. Jack
  Jack zegt:

  Van kampen houdt iedereen graag aan de regels, maar doet dat zelf al jaren niet. Volgens de wet had ze al een jaar of zes in Schagen moeten wonen.

  Beantwoorden
 2. Muntje
  Muntje zegt:

  Als wij een vorkje willen prikken in een restaurant en daar geen controle is op een coronapasje dan lopen wij dat betreffende restaurant voorbij, volgens diversen bronnen leeft dit veel onder de mensen.
  Neem een voorbeeld aan Frankrijk waar alles snel en soepel verloopt zonder gezeur.

  Beantwoorden
  • Leftis Right
   Leftis Right zegt:

   Dat zwarte mensen in Amerika vroeger achter in de bus moesten zitten liep ook jarenlang soepel en zonder gezeur. Dat betekent niet dat het ook goed te praten is. Discriminatie en uitsluiting zijn altijd slecht voor de onderlinge verhoudingen in de samenleving.

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: