Unanieme steun motie Zwanenwater

SCHAGEN – Met een unaniem aangenomen motie wil de gemeente Schagen een stevig signaal afgeven tegen de plannen van Defensie om op het strand bij natuurgebied ‘t Zwanenwater bij Callantsoog te gaan oefenen. 

D66, PvdA en Wens4u kwamen dinsdagavond met de motie. Volgens de drie partijen moet iedere verstoring van het natuurlijke evenwicht in het natuurgebied worden voorkomen. Ook zijn er alternatieve locaties, zoals het strand tussen Groote Keeten en Callantsoog.

De motie kon ook op steun rekenen van burgemeester Marjan van Kampen. Al is het aannemen van de motie volgens Van Kampen geen garantie op succes. Uiteindelijk is het de minister van defensie die een besluit neemt.

Een andere motie van D66 om alleen buiten het toeristenseizoen te oefenen komt tijdens de volgende raad in september terug omdat de stemmen staakten: 14 voor en 14 tegen.

Zie ook: Motie tegen legeroefeningen in Zwanenwater

Wil je niets missen uit Schagen en de regio?
Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):