Tweede poging voor Pumptrack in de Noordkop

Gepland Agenda Sport

REGIO – Team Sportservice probeert, in samenwerking met The Pump Factory, voor de tweede keer een mobiele pumptrack in Warmenhuizen en Wieringerwerf neer te zetten, nadat het de eerste keer niet lukte vanwege slecht weer. 

Pumptrack is een Urban Sport die op ritmische wijze een aaneengesloten circuit van bulten vormt. Het is een kruising tussen een bmx-baan en een skatepark. Het circuit is ideaal voor diverse crossfietsen, inline skates, longboards en skateboards.

Op donderdag 23 mei staat de mobiele pumptrack bij IJsclub S.I.S. in Warmenhuizen. Een dag later, op vrijdag 24 mei, is de plaats van handelen Sportvereniging DWOW in Wieringerwerf.

Van 10.00 uur tot 11.00 uur zijn de jongste kinderen van 2 tot 4 jaar welkom om met loopfietsjes de pumptrack te ontdekken. In de middag, van 14.30 uur tot 16.00 uur, is er een vrije inloop voor basisschoolkinderen. Van 16.00 uur tot 17.30 uur is er een vrije inloop voor leerlingen van het middelbaar onderwijs.

Iedereen mag zijn of haar eigen fiets, stuntstep of skates meenemen en gebruiken op de pumptrack. De pumptrack is ook toegankelijk voor mindervaliden.

Avatar foto
Kees Bakker is fulltime verslaggever/redacteur bij Noordkop Centraal. Iets delen met Kees? Stuur een mail naar kees.bakker@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):