Tweede Kamer stelt vragen over Kooybrug

DEN HELDER – De renovatie van de Kooybrug houdt de gemoederen bezig, nu ook in Den Haag.

CDA-Kamerlid Harmen Krul heeft 14 vragen gesteld met betrekking tot de verkeersveiligheid en toegankelijkheid tijdens de brugrenovatie en de economische impact van de brugafsluiting. De Kooybrug zal vanaf 23 oktober 2023 tot en met 31 mei 2024 in fasen gesloten zijn. Dit zal de verkeersdruk op de N9 en de omliggende wegen verhogen.

“De impact die dit heeft op ondernemers, mensen die veel forenzen en de verschillende verkeersstromen is onevenredig hoog. Dit kan zo niet, stelt Krul. Het CDA-Kamerlid heeft met het VVD-Kamerlid Daniël Koerhuis een medestander gevonden. Het VVD-Kamerlid, in juli nog op bezoek in Den Helder, heeft de vragen van de CDA’er ook ondertekend.

Ondernemersverenigingen uit de Noordkop stuurden recentelijk een brandbrief naar minister Harbers van Infrastructuur en Waterstaat. Krul vraagt de minister om de zorgen en aanbevelingen in deze gezamenlijke brief van de ondernemers toe te lichten en aan te geven hoe hiermee wordt omgegaan.

Avatar foto
Lianne Snel is sinds maart 2023 werkzaam als onderzoeksjournalist voor zowel Regio Noordkop als Noordkop Centraal. Zij is bereikbaar via lianne@regionoordkop.nl.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
1 antwoord

Reacties zijn gesloten.