Twee nieuwe laadpalen op de Hoep

SCHAGEN – De gemeente Schagen heeft  2 parkeerplaatsen gereserveerd nabij Hoep 1 in Schagen voor het opladen van elektrische voertuigen.

Dit is op verzoek van een bewoner van de straat die een elektrische auto heeft.

Behalve de aangevraagde laadpaal komt er eentje bij voor omwonenden. Het is dan wel nodig om aan weerszijden van het oplaadpunt een parkeerplaats te reserveren voor het opladen van elektrische voertuigen.

Inwoners van Schagen, die op eigen grond geen ruimte hebben om op te laden, kunnen een openbare laadpaal aanvragen.

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
3 antwoorden
 1. Natuurlijk Schagen
  Natuurlijk Schagen zegt:

  Het laden duurt maar een paar uur. Waarom staan die auto’s daar de gehele dag op die plek. Gewoon een maximale tijd van 3 uur is genoeg. Dan moet die betreffende auto weg zijn en de plek beschikbaar voor andere auto’s.

   • Natuurlijk Schagen
    Natuurlijk Schagen zegt:

    We moeten allemaal omgaan met de schaarse middelen van onze gemeente. We betalen er allemaal aan via (rijks)belasting en (gemeentelijke) heffingen als WOZ.
    Als er op een hele dag er 8 auto’s (3 x 8 uur is 24 uur) kunnen worden opgeladen is dat beter als dat er 1 auto de gehele week op die plek staat. Dan lijkt het wel of het een “eigen” parkeerplek is. Dat moet het dus zeker niet zijn. Het is een openbare plek en dat moet zo blijven. Daarom streng handhavend optreden aan die auto’s die er maar blijven staan. Het is dan wel zaak dat er een maximale verblijftijd (3 uur) wordt ingesteld met een verkeersbord.
    Het is een taak van de gemeente de openbare ruimte zo goed en ze eerlijk mogelijk beschikbaar te stellen aan iedereen.
    Als je een “eigen” parkeerplek kan maken op je eigen terrein geniet dat ook de voorkeur en betaal je dat dan maar zelf.

Reacties zijn gesloten.