Twee dodelijke fietsongevallen in 5 jaar tijd

HOLLANDS KROON – In de gemeente Hollands Kroon zijn binnen de bebouwde kom 2 dodelijke fietsongevallen geweest binnen een tijdsbestek van 5 jaar. 

Verder zijn in deze periode 56 fietsongelukken gebeurd met letsel. Dit blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws en ingenieursbureau Sweco.

Het aantal fietsongevallen nemen toe in ons land met vaak een dodelijke afloop. De oorzaken worden gezocht in het ontbreken van vrij liggende fietspaden en het toenemende gebruik van de elektrische fiets waarvoor de fietspaden niet goed zijn ingericht. 

Het onderzoek meldt dat in de gemeente Schagen in de afgelopen vijf jaar geen fietsongevallen waren met dodelijke afloop. Wel zijn er 82 ongevallen gebeurd met letsel tot gevolg.

In Den Helder hebben zich 3 dodelijke fietsongevallen voorgedaan en 154 met verwonding.

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
4 antwoorden
 1. Babke
  Babke zegt:

  2 doden in 5 jaar tijd. Dat zijn er 2 te veel, maar laten we nu niet doen alsof dit extreem bijzonder is in qua oppervlakte een van de grootste gemeentes van Nederland. Wat een kut nieuws.

 2. Ank de Graaff
  Ank de Graaff zegt:

  Veiliger fietspaden aan leggen….fietspad vanaf de Stolpen naar Callantsoog is ook zo krap….en er lopen vaak voetgangers op het fietspad. Niet te vergeten die snelle wielrenners die langs je heen scheuren met een bloed gang

 3. Natuurlijk Schagen
  Natuurlijk Schagen zegt:

  We hebben het hier over de wel geregistreerde ongevallen. Vele eenzijdige ongevallen worden niet eens geregistreerd. Bijvoorbeeld als de politie vindt dat het niet nodig is. Ze hebben het dan kennelijk te druk en nemen er geen tijd voor.
  Ook als er geen politie bij is geweest. De gevallen persoon meld zich later pas aan bij ziekenhuis en of huisarts. De registratie wordt dan vaak niet gedaan omdat het letsel de voorkeur geniet.

Reacties zijn gesloten.