Toeristenbelasting gedifferentieerd

SCHAGEN – Bezoekers van hotels gaan vanaf 2025 meer toeristenbelasting betalen dan kampeerders. Dat is het resultaat van een dinsdagavond aangenomen amendement in de Schager gemeenteraad.

Dat het amendement werd aangenomen, was vooraf al duidelijk. Hij was ingediend door de coalitiepartijen JessLokaal, CDA, PvdA en de Seniorenpartij. Het tarief voor hotels gaat volgend jaar met € 0,25 omhoog naar € 2,25 per persoon per overnachting. De toeristenbelasting voor kampeerders stijgt met € 0,06 naar € 2,06.

Volgens de vier fracties rekenen hotels en verhuurders van woningen al jaren ‘verkapt’ extra toeristenbelasting. Dat doen ze door behandelingskosten, milieuheffingen, parklasten en tax & handling fee in rekening te brengen.

Er ontstond nog een discussie over de inning van de toeristenbelasting. Volgens de VVD draagt lang niet iedere ondernemer alle toeristenbelasting af. Daarmee zou Schagen mogelijk miljoenen aan inkomsten mislopen.

Zie ook: Politiek wil verschil tussen hotel en camping

Wil je niets missen uit Schagen en de regio?

Publicatiedatum: 11 juli 2024
Categorie: Nieuws
Aantal views: 141
Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):