Toekomst Nieuwe Nes onzeker (video)

SCHAGEN – De toekomst van de Nieuwe Nes in Schagen is onzeker, omdat beheerstichting de Nieuwe Nes in de financiële problemen zit. 

Door de opheffing van De Groenling in 2022, tevens een van de initiatiefnemers van de Nieuwe Nes, mist de beheerstichting een jaarlijks inkomen van € 12.000 ,-. Door het financiële gat moest de huismeester weggestuurd worden, om zo de maandlasten te verlagen, maar nog steeds is er een gebrek aan geld. Sindsdien heeft Frans Diederik, al 7 jaar voorzitter van de beheerstichting, veel van zijn taken overgenomen. Hij hoopt dat er snel een oplossing komt. 

“De Nieuwe Nes staat er volgend jaar nog, maar of die bewoners heeft is nog maar de vraag”, zegt Diederik. Verschillende verenigingen en bedrijven huren een vaste ruimte bij de Nieuwe Nes, maar dat is niet genoeg volgens Diederik. “De ideale situatie is als we hier volle bak verhuur hebben en dat we dan ook de huismeester weer terug in dienst kunnen nemen.”

De Nieuwe Nes is in gesprek met de gemeente Schagen om te kijken of er oplossingen zijn. Wethouder Haydar Erol beaamde dat, maar zei dat er nog geen concrete plannen zijn. Diederik heeft er vertrouwen in dat alles goed gaat komen. Het verdwijnen van de verenigingen en bedrijven uit de Nieuwe Nes is volgens hem een ramp voor Schagen.  

 

Avatar foto
Kees Bakker is fulltime verslaggever/redacteur bij Noordkop Centraal. Iets delen met Kees? Stuur een mail naar kees.bakker@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):