Toch stroom voor woningen Tuitjenhorn

SCHAGEN – Er komt toch stroom voor de woningen die gebouwd worden in het Noorderlicht bij Tuitjenhorn. Het was spannend of Liander erin zou slagen om op tijd voor stroom te kunnen zorgen.

“Dankzij de inspanningen van alle betrokken bedrijven lukt het om de nutsvoorzieningen op tijd aangesloten te hebben om bewoning mogelijk te maken. De eerste woningen worden half april door de aannemer opgeleverd”, zegt woordvoerder van de gemeente Jorien van Zoonen.

Liander liet in september 2023 nog weten dat door tekort aan monteurscapaciteit de werkzaamheden moesten worden verschoven naar een nader te bepalen datum in 2024. Liander is hierin leidend want als Liander niet komt, blijven de andere bedrijven (PWN, KPN, Ziggo) ook weg. Gelukkig is de bouw dit onheil bespaard gebleven.

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):