Tipgeld Tanja Groen wordt vrijgegeven

SCHAGEN – Een half jaar nadat het ‘jaar van Tanja Groen’ officieel eindigde, concludeert de Peter R. de Vries Foundation samen met het coldcase team van de Politie Limburg dat de ‘gouden tip’ die zou moeten leiden naar de vondst van Tanja niet bij de Foundation is binnengekomen. 

De record-beloning van 1 miljoen euro wordt dan ook niet uitgekeerd, maar zal vrijgegeven worden om door de Foundation in andere coldcase zaken ingezet te worden als beloning of om slachtoffers van misdrijven op andere manieren bij te staan.

In totaal zijn er bijna 1000 tips binnengekomen. De afgelopen 6 maanden heeft het coldcase team van de politie in Limburg de tips die via de Foundation zijn binnengekomen onderzocht. Uit dit onderzoek is gebleken dat er geen tip is die heeft geleid tot de vondst van Tanja. Dankzij de vele tips kon er wel een aantal scenario’s door het coldcase team worden uitgesloten.

Ondanks de hoge beloning en de vele media-aandacht in Nederland, België en Duitsland is Tanja tot op heden niet gevonden. Dit is vooral ontzettend verdrietig voor de familie van Tanja. 

Corrie en Adrie Groen, de ouders van Tanja, hebben er de afgelopen periode alles aan gedaan om antwoord te krijgen op de vraag waar hun dochter is. Ook de Foundation is zeer teleurgesteld en had echt gehoopt dat een dergelijke hoge beloning iemand tot praten zou bewegen.

Avatar foto
Sanne de Weger heeft de School voor de Journalistiek gevolgd. Na een aantal jaar op verschillende redacties te hebben gewerkt voelt Sanne zich sinds 2010 thuis op de redactie van Noordkop Centraal. Iets delen met Sanne? Stuur het naar sanne.deweger@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):