Tiny house project Nescio op losse schroeven

SCHAGEN – Na drie jaar was het eindelijk zo ver: de gemeente gaf een go voor de locatie van de tien tiny houses in Schagen. Toch staat het project nu weer op losse schroeven.

De initiatiefnemers van het project, die zich inmiddels hebben gevestigd op het lege veld naast sportvereniging ‘The Rangers’, voelen zich niet gehoord door de gemeente. 

Gaulli Stam, één van de toekomstige bewoonsters, vertelt hierover: ‘‘De gemeente stelt voorwaarden aan ons project, die eigenlijk gelijk staan met gewone woningbouw, die niet tijdelijk zijn.’’

De tiny house bewoners mogen tien jaar op deze locatie staan. ‘‘De gemeente legt boetes op voor leegstand, terwijl het heel logisch is dat er huisjes verdwijnen aan het einde van het project.’’

In een persbericht van de gemeente wordt aangegeven dat Nescio niet meer in gesprek wil. Volgens Stam is dat niet het geval en staat iedereen van Nescio open voor een passende oplossing.

 

Avatar foto
Róman Luijks was in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen de NOS en de lokale omroepen, namens de NOS, werkzaam bij Noordkop Centraal als algemeen verslaggever.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
1 antwoord
  1. Jac
    Jac zegt:

    Gemeente Schagen, lees van Kampen, heeft veel meer op met gelukzoekers uit Afrika ipv de eigen bevolking.

Reacties zijn gesloten.