Tijdelijke bouwweg definitief in Muggenburg?

SCHAGEN –  De omzetting van de tijdelijke bouwweg naar een definitieve ontsluiting van Muggenburg-Zuid wordt uitgewerkt in een werkgroep.

Dit schrijft het college in antwoord op vragen van ‘Muggenburg in Verzet’. De projectontwikkelaar, de provincie Noord-Holland en de gemeente zitten in deze werkgroep. De werkgroep stoeit met de voorwaarden die de provincie aan de weg stelt. Wat die voorwaarden zijn vermeld het college niet.

Over de calamiteitsroute die door ‘Muggenbrug in verzet’ is geagendeerd om de wijk toegankelijk te maken voor hulpverlening stelt het college dat dit pas aan de orde komt in het ontwerpbestemmingsplan. Dan kunnen belanghebbenden hun zegje doen over dit onderwerp.

Over het plan om als alternatief een weg aan te leggen tussen de twee provinciale wegen N245 en N241 wordt vooralsnog geen woord gerept.

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
4 antwoorden
 1. Natuurlijk Schagen
  Natuurlijk Schagen zegt:

  In de wijk Muggenburg zuid zijn veel te veel van dezelfde woningen gepland. Lijkt veel te veel op het moeten van bouwen van weer meer onbetaalbare woningen voor de burger. Waarom bouwt Schagen er niet een woonwijk origineel. Juist voor alleen ouderen 55 plus op huurbasis. Dan kunnen de ouderen hun nu veel te grote woning verlaten en beschikbaar stellen (door verkoop) aan jonge starters met kinderen. De scholen zijn al in de bestaande wijken. Winkels net zo. Het beschikbaar stellen is goed voor de doorstroming op de woning markt.
  Maak van Muggenburg zuid er een wijk voor ouderen met alle oudedags voorzieningen daarbij. Bijvoorbeeld een sportaccommodatie speciaal voor ouderen onder begeleiding, een aula en hospice , een zorgcentrum als je ziek of hulpbehoevend bent. Rolstoel toegankelijke woningen. Een klein winkelcentrumpje juist gericht op kleine huishoudens en in kleine porties en kleine verpakkingen. Een brievenbus, overdekte straat met zitmogelijkheden waar je droog kunt wandelen in combinatie met winkels wonen en internetcafé waar computers staan die je altijd 24 uur per dag kunt gebruiken. Dit om je naasten in het verre buitenland te kunnen zien en spreken.
  Vanuit milieu oogpunt een spullen bank voor de nog niet versleten spullen en huisraad. Een vraag- en aanbod functie voor overdracht en verkoop.
  Zorg voor een directe busverbinding naar station en winkelcentrum van Schagen.
  Maak er dus een soort van boven regionaal oude knarrenwijk van met voorzieningen juist voor de oude dag.

 2. John
  John zegt:

  Meteen een verbinding 245-241 meenemen in dit verhaal. En dan meteen onder het spoor door. Eenmalig hogere kosten maar wel in een keer goed.

  • Jan de Blokker
   Jan de Blokker zegt:

   Eens maar dat Kost helaas té veel. De winst door verkoop van de grond is al in de 80er jaren uitgegeven door de toenmalige politiek. Totaal wanbeleid en steeds opnieuw!

Reacties zijn gesloten.