The Rangers in de lift

SCHAGEN – De verhuizing naar het voormalige VV Schagen complex in Nes Noord heeft honk- en softbalvereniging The Rangers in Schagen geen windeieren gelegd.

Twee jaar geleden moest de club weg van sportpark Groenoord in verband met de fusie van VV Schagen en SRC. De club nam het voormalige VV Schagen complex over.

Dat complex was eigenlijk veel te groot voor de club, die toen nog maar 40 leden telde. Het dieptepunt voor The Rangers lag in 2019. Toen waren er maar 27 leden.

De verwachting was dat de club op het nieuwe complex door de betere uitstraling kon gaan groeien. En dat is gelukt. Inmiddels telt The Rangers bijna 60 leden. Ook is het aantal teams wat meedoet aan de competities verdubbeld.

The Rangers heeft sinds seizoen 2022, in samenwerking met The Bears uit Bergen, ook een juniorenteam. Dit jaar is er ook een dames softbalteam actief in de competitie.

Ook bij de heren zijn er nieuwe leden. “Als deze ontwikkeling zich doorzet hopen we uiteindelijk hier ook genoeg spelers te hebben zodat we een extra team kunnen inschrijven in de competitie”, vertelt Tecence Mac Donald, de secretaris van de vereniging.

De groei is volgens Mac Donald deels te verklaren door mond op mond reclame. “Huidige spelers brengen geïnteresseerden mee, daarnaast hebben we ook spontane aanloop gehad van mensen die het in de media hadden gelezen en ook de nieuwe locatie springt natuurlijk goed in het oog”.

Dit jaar is voor de eerste keer een slowpitch-toernooi georganiseerd waaraan 7 teams hebben meegedaan. Verder wordt het complex in Nes Noord gebruikt voor gymlessen door Vonk en maken de atleten van Tas ’82 er gebruik van gedurende de renovatie van de atletiekbaan in Muggenburg.

(Foto’s: Ed van Oerle)

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):